AIVD wil publicatie boek Huib Modderkolk tegenhouden, welke geheimen staan erin?

De AIVD means serious business als ze de landsadvocaat inschakelen om het boek van Huib Modderkolk “Het is oorlog, maar niemand die het ziet ” niet te laten publiceren in de huidige vorm.

De AIVD verlangde al eerder “dat namen van medewerkers, bronnen, operatienamen en andere informatie die de geheimhouding van bronnen mogelijk bedreigt, worden verwijderd” uit het boek. Maar nu dit in het nieuws is gekomen is die poging mislukt omdat we nu ook willen weten om welke namen het gaat.

Aangifte tegen een journalist, in dit geval Huib Modderkolk is wel een zeer zwaar middel, beter was AIVD in gesprek gegaan met de uitgever.

Woensdag 4 september is de officiele publicatie en volgens Huib Modderkolk Twitter account is iedereen daarbij welkom. Op het Twitter account is verder ook te lezen dat de AIVD via de rechter nu alvast gedaagden te verbieden mededeling te doen aan derden omtrent alle informatie over dit proces’

Behalve wat de AIVD nu zelf zegt over de mogelijke ‘geheimen” in de vorm van namen van medewerkers, bronnen, operatienamen weten we nog niets concreets en zullen we moeten wachten tot na de boekpresentie.

 

About The Author

marceltv

No Comments

Leave a Reply