Hittegolf in Nederland; 38 graden verwacht op donderdag. Klimaatverandering of normaal verschijnsel

Gerrit Hiemstra die het weer bij NOS Journaal presenteert schrijft de extreme temperaturen die ons te wachten staan woensdag en donderdag toe aan klimaatverandering.  Klimaatveranderingontkennners wordt het steeds moeilijker gemaakt om hun argument geloofwaardig te houden.

Ook Prorail neemt maatregelen voor de verwachte hittegolf komende week.


 

De komende week wordt er wederom een hittegolf verwacht in grote delen van Europa. Na de laatste hittegolf eind juni waar in Zuid Frankrijk temperaturen werden gemeten van wel 45,9 graden! Wil je meer weten over de klimaatverandering en de relatie met warme temperaturen of een hittegolf, kijk dan hier.

Hoe bereid je je voor op een hittegolf? Een van de vervelendste gevolgen als het warm is dat je zeer moeilijk in slaap kan komen. Om het in huis zo koel mogelijk te houden sluit overdag al je ramen en deuren en ook je directe ventilatiekanalen. Waar mogelijk sluit de gordijnen of vitrage. Zodra de temperatuur buiten koeler is dan binnen in de avond dan open je alles weer en laat je het lekker doorwaaien.

Zorg verder dat je meer water drinkt dan normaal en beperk bewegen op de warmste uren van de dag. Hieronder kun je een video bekijken met handige tips hoe je het koel houdt tijdens een hittegolf.

About The Author

marceltv

No Comments

Leave a Reply