Match fixing in de F1 door FOM of Liberty Media volgens Michael Bleekemolen?

Michael Bleekemolen vertelde gisteren in het Formule 1 cafe bij Ziggo Sport dat hij uit betrouwbare bron had gehoord dat er door iemand van Liberty Media of of FOM aan Mercedes is gevraagd het vermogen een tandje terug te draaien, Match fixing dus. Jos verstappen reageerde direct op Twitter:

Bekijk het interview met Michael Bleekemolen op Youtube.

 

Het kwam de Formule 1 natuurlijk wel allemaal goed uit nadat de races wel een heel eenzijdig feestje voor Mercedes zijn geworden. Gezien alle belangen is het dus helemaal niet zo gek dat er ingegrepen is. Er wordt nu het woord “matchfixing” aangehangen wat we eigenlijk associeren met het beinvloeden van resultaat met als doel weddenschappen te manipuleren wat hier niet het geval is.

Volgens Bleekemolen is het wel heel toevallig dat Mercedes na een aantal oersaaie races ineens nergens te bekennen was op de Red Bull Ring. Hij vergelijkt het met een paar jaar geleden, toen de Duitse formatie ook oppermachtig was en de Formule 1 ook bakken met kritiek over zich heen kreeg. “Twee of drie jaar geleden in Boedapest, toen hadden we ook zo’n periode dat de Mercedessen constant voorop reden. Toen was er ook een deadline van: als de sport nu niet verandert… En dat was nu (na Frankrijk) ook een beetje”, zo begint Bleekemolen zijn uitleg in gesprek met Peter van Drunen van DAZN.

Greg Maffei, de baas van Liberty Media liet al eerder weten volgens F1 Maximaal zich te ergeren aan de dominante rol van Mercedes. Vanuit dit oogpunt is het dus niet gek dat Maffei wellicht heeft ingegrepen door Mercedes F1 te vragen even wat gas terug te nemen. Het is overigens niet duidelijk wie Michael Bleekemolen bedoelt met zijn “betrouwbare bron” maar logischerwijs is er maar een partij die dit zou kunnen doen en dat is Liberty Media.

Het maakt er de winst van Verstappen 2 weken geleden bij de GP van Oostenrijk 2019 niet minder mooi om. Hieronder nog even genieten van die prachtige inhaalactie van Verstappen op Leclerc.

 

About The Author

marceltv

No Comments

Leave a Reply