Politie waarschuwt voor gebruik van de Face app! Jouw data niet veilig?

Wil je weten hoe je eruit ziet als je 20 jaar ouder bent? Of juist 10 jaar jonger? Het kan allemaal met de Face App dat gebruik maakt van deeplearning en machine learning om op zeer realistische wijze deze sprongen in de tijd te laten zien.

Toch waarschuwt de politie voor het gebruik van Face App en met een goede reden. Het bedrijf achter Face App zit in Rusland en hoeft zich dus aan geen enkele europese wet te houden. Alle data die het bedrijf verzameld verkopen ze zeer waarschijnlijk door. Denk aan jou foto’s met IP adres en eventueel naam maar ook de namen van je vrienden en meer. Dit geldt overigens wel voor meer apps die je kan downloaden in de App Store.

Ja allemaal heel leuk denk je nu, “maar waar kan ik die app downloaden?” Nou, gewoon in de App Store.

Volgens dit artikel op “Buzzfeed” lijkt het erop dat er op dit moment helemaal niets aan de hand is. Er deden zich verhalen de ronde dat FaceApp stiekem op de achtergrond je hele fotorol zou uploaden maar meerdere tests met open-source packet analysis tool Wireshark lieten geen ongebruikelijk verkeer van data zien.  FaceApp zelf ontkent user data te verhandelen of misbruiken en stelt zelfs dat alle data wordt opgeslagen op servers van Google en Amazon.

Waarschijnijk is de voornaamste reden dat er paniek gezaaid dat het bedrijf achter FaceApp Russisch is.

{{content}}

 

About The Author

marceltv

No Comments

Leave a Reply