Welke stad krijgt het songfestival? Rotterdam favoriet met 40% van de stemmen.

5 steden hebben een bidbook ingediend om het songvestival 2020 naar hun stad te halen. Rotterdam is met 40% van de stemmen favoriet volgens een poll op de Eurovisie World site.

Deze steden hebben een bidbook ingediend: Den Bosch, Utrecht, Rotterdam, Arnhem en als laatste Maastricht. Als we de nieuwsberichten en vooral de poll moeten geloven heeft Rotterdam de beste kaarten in handen om het Songfestival 2020 te organiseren, maar wat speelt er zich af achter de schermen?

Abouteleb zei eerder al dat het Songfestival met 15 a 20 miljoen wat hem betreft een koopje is aangezien er normaal voor deze zendtijd 120 miljoen betaalt moet worden. Een merkwaardige redenering want Rotterdam geeft ook geen 15 miljoen uit aan reclamezendtijd laat staan 120 miljoen. Hotels in Rotterdam nemen alvast een schot voor de boeg door de prijzen flink omhoog te gooien voor deze Songfestival 2020 periode.

Sietse Bakker is executive producer van het Songfestival 2020 en in dit interview vertelt hij hoe het proces van keuze zich afspeelt. Hoewel de NPO de eerste keuze maakt ligt de finale keuze echter bij de EBU, de europese broadcasting union. Dus ook op europees gebied valt er nog wel wat te lobbyen voor de biedende steden.

De meest voor de hand liggende data voor het Eurovisie Songfestival 2020 is 12,14 en 16 mei 2020 volgens de website  eurovisionworld.

Als we naar de het verleden kijken is het songfestival eigenlijk altijd in de hoofdstad of 2e stad gehouden maar dat is geen eis volgens de organisatie.  Nu maar hopen dat de F1 Grandprix op Zandvoort in 2020 niet precies in dat weeend gaat vallen. De exacte data van het Formule 1 weekend en het Songfestival 2020 zijn nog niet bekend. Aangezien er op dat event ook vele duizenden buitenlandse bezoekers verwacht worden gaat dat een flinke druk op de hotelbedden uitoefenen. Dat zou een reden kunnen zijn voor de organsisatie om het Songfestival naar Den Bosch of Maastricht te halen.

 

About The Author

marceltv

No Comments

Leave a Reply